Besparen op BPM bij auto import

Een auto importeren is vooral voordelig door besparing op BPM

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een auto te importeren uit het buitenland. Zoals te verwachten, zijn de meest geïmporteerde auto’s uit het buitenland afkomstig uit België en vooral Duitsland.

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor het importeren, zoals het grotere aanbod en de vaak luxere varianten van specifieke modellen die je in Nederland lang niet altijd kan vinden. Uiteraard is ook het financiële voordeel een grote drijfveer om te kiezen voor een importauto. Het grootse financiële voordeel bij het importeren van een auto uit het buitenland heeft te maken met de besparingen die gedaan kunnen worden op de BPM, de motorrijtuigen belasting in Nederland.

Tip: Auto importeren uit Duitsland | 4-stappenplan (Kopen, Werkwijze, Tips)

Verschillende manieren waarop BPM berekend wordt

Het berekenen van de BPM gebeurt op verschillende manieren afhankelijk van het soort auto en in welke hoedanigheid deze gebruikt wordt. In veel gevallen wordt voor een personenauto de BPM berekend over de CO2 uitstoot in gram per kilometer. Hoe milieuvriendelijker de auto, hoe minder belasting je dan ook hoeft te betalen.

Bij een motor of een bestelauto wordt de BPM echter berekend over de netto catalogusprijs en dit is dan ook meestal de categorie waarin het meeste bespaard wordt wanneer er wordt gekozen voor het importeren van een auto uit het buitenland.

De waardebepaling van het voertuig zorgt voor het bpm-voordeel

Een auto importeren uit het buitenland is niet het meest eenvoudigste proces, maar er zijn steeds meer importbedrijven die helpen en bemiddelen bij dit proces. Wanneer je kiest voor import, mag je een deel van de BPM afschrijven door de waarde van de auto vast te stellen aan de hand van een taxatierapport of algemeen erkende koerslijsten.

Tip: Easy Import: Voor jouw BMW uit Duitsland

Vooral bij tweedehandsauto’s en vooral auto’s met schade is deze waardebepaling relatief subjectief, waarmee er een behoorlijk belastingvoordeel kan worden gecreëerd. Vooral voor nieuwere auto’s die een kleine cosmetische schade hebben kan het interessant zijn om de auto met schade te importeren en na berekening van de BPM in Nederland te laten herstellen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *