De 5 beste tips voor het kopen van een auto

Als je ooit een auto wilt kopen, is het nu de perfecte tijd. De autosector heeft de afgelopen jaren fors geleden onder de economische crisis. Nu is er een einde gekomen aan de verkoopprijzen van nieuwe auto’s als water. Bovendien zijn meer mensen bereid om minder geld uit te geven voor een auto, door de hoge brandstofprijzen en de toegenomen kosten van technische zaken als APK-keuring, wegenbelasting en onderhoud. Hierdoor zijn er bij vrijwel alle dealers in Nederland momenteel fantastische mogelijkheden om een nieuwe auto te kopen. Er zijn interessante financieringsregelingen, heel gunstige rentetarieven en diverse lease- of bankfinancieringsmogelijkheden. Het wordt dus tijd dat jij ook je droomauto gaat kopen én niet langer wacht tot die voor het grijpen ligt! Wij helpen je graag met 5 tips waarmee je optimaal kunt profiteren van alle voordel

Voer een goed onderzoek uit
Zorg dat je alle marktgegevens op een rijtje hebt. Je weet wat je wilt en waar je rekening mee moet houden. Besteed er niet alleen aandacht aan als je nog geen idee hebt van de auto die je wilt kopen. Je wil er altijd van profiteren als er een koopje op de markt komt. Het is namelijk erg lastig om tijdens het kopen van een auto een goed moment te kiezen om een aankoop te doen, wanneer de prijzen dan het laagst zijn. Het kan ook ieder moment goed zijn, maar je kunt er nooit zeker van zijn dat de prijzen dan omlaag gaan. Houd ook rekening met het tijdstip van het jaar. In het voorjaar is er een grotere vraag naar auto’s en daardoor ligt de markt wat hoger. In het najaar ligt de markt iets lager. Over het algemeen zijn de wintermaanden een goede periode om een auto te kopen.

Koop nooit op afbetaling
Als het verstandig is om een auto te kopen, dan is het ook verstandig om dat niet te doen op afbetaling. Auto’s op afbetaling hebben een hogere prijs, en hebben vaak een veel kortere looptijd. De hogere aankoopprijs wordt gecompenseerd door een lagere maandlast. Nadeel van deze manier van financiering is dat je er na 5 jaar zonder problemen van af moet zien te komen. Dit is een groot risico op de lange termijn. Bovendien moet je er rekening mee houden dat als je een te hoge maandlast betaalt, je er langzaam maar zeker doorheen zakt. Houd er dus rekening mee dat als je een auto koopt op afbetaling dat je er meer voor betaalt dan als je voor een rechtstreekse aankoop kiest.

Wees kritisch bij het kiezen van een bedrijf
Wees kritisch bij het kiezen van het bedrijf waar je een auto koopt. Het kan zijn dat je in aanraking komt met een bedrijf dat uit de goedkopere markt is overgestapt. Check of dit bedrijf nog steeds een gedegen reputatie heeft. Geef niet zomaar aanleiding tot het bedrijf uit de goedkopere markt te verdwijnen. Dit wil zeggen dat je niet zomaar een bedrijf uit de goedkopere markt kan kiezen, maar dat je echt de moeite moet nemen om te informeren of het bedrijf wel degelijk een goede reputatie heeft en of het over de juiste kennis en ervaring beschikt.

Zorg voor goed en betrouwbaar onderhoud
Veelal wordt een auto gekocht van een particulier. Deze auto’s worden zelden gekeurd op technische zaken. Auto’s worden dan ook niet standaard verzekerd. Een auto kopen van een particulier is dan ook een risicovolle aangelegenheid. Zorg dat je vooraf goed controleert wat er aan de auto mankeert. Zodra de auto in je bezit is, laat je alle technische zaken controleren op een eerlijke prijs. Zorg dat je inzicht hebt in het onderhoudsboek van de auto. Kijk eens of er een onderhoudsplan is voor autos en of deze auto’s daarvoor in aanmerking komen.

Bereid je financieel voor op de aankoop van een auto
Houd er rekening mee dat een auto kopen niet alleen een aankoop is, maar ook een jaarlijkse aanslag op je budget. Het is daarom belangrijk dat je je goed voorbereid op de aankoop van een auto. Je zult zien dat door vooraf te bereiden op de aankoop van een auto, dat je een auto kan kopen zonder deze te verliezen. Houd er rekening mee dat het aankopen van een auto een groot financieel risico is. Je moet je hierbij realiseren dat je geld investeert in een product dat op termijn waardeloos wordt. Daarom is het ook belangrijk om een auto op een verstandige manier te financieren. In deze tijd van hoge rentetarieven is het aan te raden om een zogenaamde schaduwhypotheek af te sluiten.

Bereid je lichamelijk voor op de aankoop van een auto
Vooral wanneer je op zoek gaat naar een tweedehands auto, kan het lastig zijn om deze te vinden. Daarom is het aan te bevelen om een auto te kopen die in de buurt staat. Dit wil zeggen dat je de auto regelmatig gaat bekijken. Zo kan je goed zien of de auto nog in goede staat is en of dit ook zo blijft. Zo heb je een

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *