De autorem, waar bestaat die allemaal uit?

Het remsysteem van een auto is natuurlijk ontzettend belangrijk voor de veiligheid en de algemene prestaties van de auto. Het systeem bestaat uit verschillende onderdelen die nauw samenwerken om de auto veilig tot stilstand te brengen. In deze blog kijken we waar de remmen uit zijn opgebouwd, alle schroefjes en boutjes laten we achterwege. We kijken echt rem-specifiek!

Remschijven

De remschijven, ook wel rotors genoemd, zijn grote metalen schijven die aan de wielen zijn bevestigd. Wanneer de remmen worden ingedrukt, worden de remblokken tegen deze schijven gedrukt, waardoor wrijving ontstaat en de auto vertraagt.

Remblokken

Remblokken zijn voeringen die aan de remklauwen zijn bevestigd. Ze worden tegen de remschijven gedrukt om wrijving te creëren en de auto te vertragen. Remblokken zijn gemaakt van materialen die hittebestendig zijn en slijtvast, maar ze slijten na verloop van tijd en moeten periodiek worden vervangen. Om erachter te komen welke remblokken jouw auto nodig heeft, kan je de kentekencheck doen op de remblokken pagina van Bogijn.

Remklauwen

De remklauwen bevatten de zuigers en de hydraulische systemen die de remblokken tegen de remschijven drukken. Wanneer de rem wordt ingetrapt, worden de zuigers in de remklauwen geactiveerd, waardoor de remblokken in contact komen met de remschijven.

Remvloeistof

Remvloeistof is een hydraulische vloeistof die wordt gebruikt om de druk van het rempedaal naar de remklauwen te overbrengen. Het heeft een hoog kookpunt en voorkomt dat de remmen oververhit raken. Regelmatig controleren en onderhouden van het remvloeistofniveau is cruciaal voor een effectieve remwerking.

Remslangen en leidingen

Remslangen en leidingen dragen de remvloeistof van de hoofdremcilinder naar de remklauwen. Ze moeten in goede staat verkeren om een snelle en nauwkeurige respons van het remsysteem te garanderen.

Remcilinder

De hoofdremcilinder is verantwoordelijk voor het genereren van hydraulische druk in het remsysteem. Wanneer het rempedaal wordt ingedrukt, creëert de hoofdremcilinder de nodige kracht om de remblokken tegen de remschijven te drukken.

In combinatie vormen deze onderdelen een complex maar essentieel systeem dat de veiligheid en betrouwbaarheid van een voertuig garandeert. Regelmatig onderhoud en tijdige vervanging van versleten onderdelen zijn cruciaal om een optimale remprestatie te behouden en ervoor te zorgen dat een auto veilig en efficiënt kan stoppen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *