Dit moet je weten als je een auto gaat aanschaffen

Overweeg je om een auto aan te schaffen? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

Nieuw of tweedehands

Eerst moet je bepalen of je een nieuwe of tweedehandse auto wilt aanschaffen. Beide soorten auto’s hebben voor- en nadelen. Zo heb je bij een tweedehandse auto een lagere aanschafprijs, korte levertijd en een groot aanbod op het internet. Nadelen van een tweedehandse auto zijn dat je weinig of geen garantie hebt, de auto’s gebruikssporen hebben en je een risico loopt over de staat van de auto. Vaak zijn tweedehandse auto’s ook minder zuinig. Voordelen van een nieuwe auto zijn onder meer dat je de auto zelf kunt samenstellen (qua opties, kleur en uitrusting), je minimaal twee jaar fabrieksgarantie hebt en een nieuwe auto vaak minder onderhoud nodig heeft. Nadelen van een nieuwe auto zijn onder meer dat je hogere afschrijvingskosten hebt en dat je meer geld kwijt bent aan de aanschaf van de auto.

Kosten voor parkeren

Als je in een dorp woont kan je meestal gratis parkeren voor de deur. Als je in de stad woont is de kans groot dat dit niet zomaar gratis kan. Meestal moet je een parkeervergunning aanvragen. Voordat je een parkeervergunning kunt aanvragen moet je al een auto hebben. Vervolgens kan het tot 3 maanden duren voordat je hoort of je een parkeervergunning kunt krijgen. Houd er rekening mee dat je in de tussentijd je auto ergens anders moet parkeren. Hier kun je veel geld kwijt aan zijn. Het kan voordelig zijn om in de tussentijd dan een abonnement aan te schaffen voor een parkeergarage. Tegenwoordig kun je bij sommige woningen geen parkeervergunning krijgen. Dan wordt vaak een voordeliger abonnement voor een parkeergarage als alternatief aangeboden.

Kosten die je kwijt bent

Naast de aanschaf van de auto ben je ook diverse andere kosten kwijt aan je auto. Zo ben je verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Je moet tenminste een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Als je een nieuwe auto hebt ben je vaak meer geld kwijt. Je kunt hier echter wel op besparen. Via 123bestelautoverzekering kan je makkelijk zien welke verzekering het meest voordelig is. Check hun website https://123bestelautoverzekering.nl/ om dit meteen uit te vinden. Daarnaast ben je onder meer kosten kwijt aan brandstof, wegenbelasting en het onderhoud van je auto.

 

Wist je dat je subsidie kunt krijgen als je een elektrische auto aanschaft? Helaas is er wel een maximum aan subsidie die de overheid geeft. Wil je gebruikmaken van deze subsidie? Koop dan aan het begin van het nieuwe jaar een elektrische auto.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *