Wat zijn de meest populaire auto’s voor cartuning?

De meeste populaire auto’s voor cartuning: waar letten we op?

 

Een goede graadmeter voor een auto die zich leent voor voldoet aan de volgende omschrijving:

 

  • Auto van midden jaren negentig tot het begin van de jaren 2000
  • Auto met voldoende motorruimte
  • Goede combinatie van onderhoudbaarheid en prestaties

 

Moderne auto’s zijn grotendeels niet geschikt voor cartuning.

 

Fabrikanten voorzien de nieuwste modellen tegenwoordig van de meest technologische snufjes. Hierdoor wordt het sleutelen aan de auto’s een dure, ingewikkelde en riskante hobby. Voor iets simpels als het ontluchten van het remsysteem met ABS heb je al speciale software nodig om de kleppen te kunnen openen.

 

Om je een idee te geven welke auto’s geschikt zijn voor cartuning, vind je hieronder een verzameling van de meeste populaire auto’s voor cartuning.

 

Let op: Een aantal van deze auto’s zijn populair omdat ze goedkoop en makkelijk beschikbaar zijn terwijl sommige van deze auto’s eerder een natte droom zijn i.v.m. hun exclusiviteit en populariteit.

Nissan Skyline GT-R

 

De Nissan Skyline GT-R is voor vele cartuners een ideaal project. Het is een ouder model welke op de markt werd geïntroduceerd in 1969. Vanwege haar populariteit in het Japanse touring circuit, werd het model opnieuw geïntroduceerd in 1989.

 

Dankzij haar RB20 motorblok is het mogelijk om het vermogen van de auto tot meer dan 500 pk op te schroeven. Het is om deze reden dat de auto zeer populair is buiten Japan. Omdat de Nissan Skyline GT-R een vaste speler is in het Japanse racecircuit, is de jaarlijkse productie echter gelimiteerd.

Tip: Nissan carstyle onderdelen

Opel Corsa

 

De Opel Corsa is een bekend gezicht op de weg. De Corsa is op de markt sinds 1993 en is met name populair bij jongere automobilisten vanwege de goedkope onderhouds- en verzekeringskosten.

 

Omdat de Opel Corsa relatief goedkoop en makkelijk verkrijgbaar is, zijn er een hoop smaakloze aangepaste Corsa’s op de weg. Hierom wordt de Corsa niet gezien als een serieuze racewagen.

 

Als je een leuke, betaalbare wagen zoekt voor een tuning project, is de Opel Corsa echter een prima keuze.

 

Honda Civic

 

De Honda Civic is wellicht een van de meest invloedrijke tuning wagens. Op de markt sinds 1972 is het een van de meest verkochte modellen ooit.

 

De combinatie van beschikbaarheid en de betrouwbaarheid van het motorblok is de Honda Civic over de hele wereld een populaire keuze.

 

Het relatief eenvoudige ecosysteem van de auto maakt de Civic een goede keuze voor startende tuners, terwijl ervaren tuners de Civic tot meer dan 600 pk kunnen opvoeren.

 

Tip: bumper onderdelen

Volkswagen Golf

 

De Volkswagen Golf is in Nederland en Duitsland synoniem met cartuning. Als een van de meest populaire auto’s voor cartuning zie je vrijwel dagelijks opvoerde en gepimpte Volkswagens Golf op de weg.

 

Voor cartuners is het name de GTI uitvoering interessant aangezien deze gericht is op betere prestaties. Deze wagen heeft uit zichzelf al behoorlijk wat kracht en met een beetje sleutelen reiken de prestaties tot de hemel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *