Zes robots die u kunnen helpen met uw vrachtvervoerbedrijf

De logistieke sector verandert voortdurend. Bedrijven moeten de vinger aan de pols houden om ervoor te zorgen dat hun supply chain hen nooit in de steek laat. Bedrijven moeten wendbaarder, kosteneffectiever en efficiënter worden. De rol van robots in de logistieke sector groeit met de dag. Deze machines zijn niet alleen voor productie of andere ondergeschikte taken; ze kunnen ook helpen bij het optimaliseren van uw goederenvervoerdoor kosten te verlagen, de efficiëntie te verhogen en verschillende processen te automatiseren. Hier zijn zes verschillende soorten robots die u kunnen helpen de prestaties van uw goederenvervoer te optimaliseren.

Zelfrijdende voertuigen

Zelfrijdende voertuigen zijn een soort autonome voertuigen. De technologie is het afgelopen decennium vooruitgegaan en zal naar verwachting groot nieuws worden voor de logistiek. Deze voertuigen hebben tal van voordelen ten opzichte van traditionele voertuigen, waaronder een lager brandstofverbruik en minder onderhoud. Zelfrijdende voertuigen kunnen ook worden geprogrammeerd om vooraf geplande routes te volgen, wat logistieke dienstverleners kan helpen om zowel de kosten als de CO2-uitstoot te verminderen. Zelfrijdende voertuigen kunnen op verschillende manieren in de toeleveringsketen worden gebruikt. Ze kunnen worden gebruikt voor last mile delivery, terwijl andere kunnen worden gebruikt om goederen van het ene magazijn naar het andere te vervoeren. Als u wilt investeren in zelfrijdende voertuigen, is het belangrijk om het juiste voertuig voor uw bedrijf te kiezen. Veel aanbieders bieden standaardvoertuigen aan die misschien niet geschikt zijn voor uw bedrijf. Als u een zelfrijdend voertuig kiest dat niet geschikt is voor uw bedrijf, vermindert dat uw rendement op de investering. Verwacht wordt dat zelfrijdende voertuigen de logistieke sector in het komende decennium en daarna zullen revolutioneren. Het is echter belangrijk op te merken dat de technologie zich nog in een vroeg stadium bevindt. Zelfrijdende voertuigen hebben de afgelopen jaren veel media-aandacht gekregen, maar zoals bij elke nieuwe technologie zijn er nog enkele knelpunten die moeten worden opgelost.

Robots die pakketten kunnen verwerken

Verpakkingsrobots zijn ontworpen om artikelen te verpakken en andere magazijnbewerkingen uit te voeren die gewoonlijk handmatig gebeuren. Deze robots kunnen worden gebruikt in e-commerce magazijnen om orders te verpakken, in distributiecentra om zendingen te verpakken, of in andere logistieke omgevingen. De robots zijn verbonden met voorraadbeheersystemen en gespecialiseerde software waarmee ze de stukken kunnen verzamelen, automatisch verpakken en in de juiste verzenddozen plaatsen. Er zijn veel verschillende soorten verpakkingsrobots op de markt. Sommige zijn ontworpen voor manuele bediening, terwijl andere volledig geautomatiseerd zijn. Bij het selecteren van een verpakkingsrobot is het belangrijk om te begrijpen welke rol de robot in het magazijn zal spelen en welk soort artikelen hij zal moeten oppakken, verpakken en in kartonnen dozen plaatsen. Sommige robots zijn veelzijdiger dan andere, zodat bedrijven zich gemakkelijker kunnen aanpassen aan veranderende magazijnactiviteiten. Hoewel het moeilijk is de toekomst van de logistiek te voorspellen, is het duidelijk dat robotica een belangrijke rol zal spelen in de automatisering. In sommige magazijnen vervangen robots traditionele methoden, terwijl andere worden gebruikt om de productiviteit en efficiëntie te verbeteren.

Robotica in magazijnautomatisering

Magazijnautomatisering heeft een enorm potentieel. Bedrijven zijn voortdurend op zoek naar verbetering van hun magazijnprocessen door de productiviteit te verhogen en de kosten te verlagen. Robotisering is een van de manieren waarop bedrijven dit kunnen bereiken. In een magazijn kunt u robots gebruiken om artikelen uit containers te halen of rechtstreeks uit de schappen te pakken. Dit kan bedrijven helpen hun productiviteit, nauwkeurigheid en voorraadbeschikbaarheid te verbeteren. Automatische opslag- en ophaalsystemen (AS/R-systemen) worden ook gebruikt in magazijnen. Hier worden artikelen opgeslagen op een tussenverdieping of een trolleysysteem binnen containers. Het enige wat de medewerkers hier hoeven te doen is de artikelen in de juiste containers te plaatsen. De containers kunnen op elkaar worden gestapeld en zijn toegankelijk met kranen. Trolleysystemen zijn flexibeler en kunnen worden gebruikt voor hoge containers. Met AS/R-systemen kunnen bedrijven een grote voorraad artikelen in het magazijn houden en deze snel wegbrengen als er een bestelling binnenkomt.

Robotica in de optimalisatie van de toeleveringsketen

Logistieke bedrijven kunnen robotica gebruiken om hun supply chain operaties te optimaliseren. Dit kan inhouden dat het verzamelen, verpakken en palletiseren van artikelen op productielocaties wordt geautomatiseerd tot het verzenden naar klanten. Automatische picking in magazijnen helpt de efficiëntie en nauwkeurigheid te verbeteren. Wanneer een bedrijf één leverancier gebruikt voor orderverzameling, kan het één type apparatuur inzetten. Dit is efficiënter dan een aantal verschillende leveranciers met verschillende soorten apparatuur. Tijdens de feestdagen kan robotica worden gebruikt om het picken en verpakken van aankopen te automatiseren. Dit verhoogt de snelheid van de operatie en vermindert het risico dat werknemers gewond raken door de hoeveelheid werk die ze moeten doen. Bedrijven kunnen robotica gebruiken om hun toeleveringsketen te optimaliseren. Dit omvat de verplaatsing van grondstoffen, werk in uitvoering (WIP) en afgewerkte goederen tussen verschillende interne of externe locaties. De verplaatsing van goederen kan zowel over land als over water plaatsvinden. Er zijn vele soorten robots die in de toeleveringsketen kunnen worden gebruikt. Daartoe behoren autonome voertuigen, collaboratieve robots, hybride mens-robotsystemen en andere autonome of semi-autonome robots.

Robotica in last mile delivery

Last mile delivery verwijst naar het laatste deel van het leveringsproces. Het is wanneer een bedrijf het product bij de eindklant aflevert. Last mile delivery is een grote uitdaging voor bedrijven omdat het moeilijk te optimaliseren is. Het is ook tijdrovend en kan een negatief effect hebben op de klanttevredenheid. Last mile delivery kan worden gedaan door autonome voertuigen, autonome drones, autonome voertuigen of autonome shuttles. Het kan ook worden gedaan door een persoon die op een fiets rijdt. Afhankelijk van de grootte en het gewicht van het product kan het worden geleverd door autonome voertuigen. Aangezien er geen persoon in het voertuig zit, kan het geen product voor de deur van de klant afleveren. Voor autonome drones moet het product licht en klein zijn. Voor autonome shuttles moet het product licht zijn. Voor fietsen moet het product licht en klein zijn.

Robotassistenten voor mensen

Robotassistenten zijn ontworpen om naast mensen te werken. Zij kunnen helpen bij diverse taken, waaronder het verzamelen van artikelen, het tillen van artikelen, het laden van artikelen en andere handmatige handelingen. Robotassistenten zijn gewoonlijk uitgerust met visiesystemen, grijpers, krachtsensoren, gevoelige vingers en navigatie- en trajectplanningssoftware. Zij kunnen nuttig zijn in een groot aantal sectoren, waaronder opslag, productie, logistiek en gezondheidszorg. Robotassistenten kunnen mensen en andere robots in de operatie aanvullen door repetitieve en inspannende taken uit te voeren, waardoor zij een belangrijk onderdeel vormen van de logistieke operatie.

Conclusie

Logistiek is een industrie die zich voortdurend ontwikkelt en groeit. Met een steeds toenemende vraag naar goederen is het voor bedrijven belangrijk om een efficiënte en effectieve toeleveringsketen te hebben. Met deze zes soorten robots is het mogelijk om uw activiteiten te verbeteren en uw logistieke bedrijf te versterken. Het komt erop aan het juiste model voor uw bedrijf te kiezen. Sommige van deze technologieën staan nog in de kinderschoenen, dus houd daar rekening mee bij het kiezen van de juiste robot voor uw bedrijf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *