Zo zorg je er voor dat je auto goed onderhouden blijft

Voor veel mensen is een auto een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven. Aangezien het een flinke investering is, wil je natuurlijk dat de auto zo lang mogelijk meegaat en dat de kans op autopech zo klein mogelijk is. Hoewel autopech niet te voorkomen is, zijn er wel verschillende manieren om de kans erop een stuk kleiner te maken. Hierbij is het onderhouden van je auto essentieel en is het belangrijk regelmatig een aantal verschillende controles uit te voeren. In deze blog hebben we een aantal voorbeelden op een rijtje gezet.

1. Controles

Zoals eerder vernoemd zijn er een aantal simpele onderdelen die je om de zoveel tijd kan controleren om ervoor te zorgen dat je auto in goede staat blijft. Zo is het belangrijk om regelmatig de bandenspanning te controleren. Het is namelijk zo dat bij elke band continu een klein beetje lucht ontsnapt. Aangezien rijden met een te lage bandenspanning meer brandstof kost en er bovendien voor zorgt dat de banden sneller slijten, is het belangrijk dat de bandenspanning niet té laag wordt. Daarnaast is het nodig om regelmatig het oliepeil te controleren aangezien deze meerdere belangrijke functies heeft. Over het algemeen wordt het aangeraden deze elke maand te controleren. Als laatste is het van groot belang dat je regelmatig je verlichting controleert. Met slechte verlichting breng je namelijk niet alleen jezelf in gevaar, maar ook andere weggebruikers.

2. Bijvullen

Als eerste is het belangrijk om altijd genoeg ruitensproeiervloeistof te hebben. Wanneer je ruiten vies zijn is het immers belangrijk dat je deze schoon kan maken, om zo veilig deel te kunnen nemen aan het verkeer. Daarnaast moet je regelmatig de koelvloeistof bijvullen. Deze zorgt er namelijk voor dat de motor wordt afgekoeld. Echter moet je er ook op letten dat je deze niet té regelmatig bij moet vullen, want dit kan duiden op een lekkage. Voor zowel de ruitensproeiervloeistof als de koelvloeistof wordt het aangeraden om altijd een kleine voorraad in de auto bij te hebben, indien je deze onverwachts nodig hebt.

3. Overige onderhoudstips

Het is verstandig om je auto regelmatig schoon te maken en op te ruimen. Dit gaat veel verder dan je auto alleen maar een wasbeurt geven. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan het wegpoetsen en / of repareren van krassen, het diep reinigen van het interieur, het weer “tot leven wekken” van het kunststof en het weer netjes maken van de motorruimte. Dit zorgt er allemaal niet alleen voor dat je auto er netjes uitziet, maar ook dat je auto goed onderhouden is mocht je hem ooit willen verkopen. Daarnaast werken veel rijhulpsystemen door middel van camera’s en sensoren, die natuurlijk niet goed kunnen werken wanneer ze onder het vuil zitten. Als laatste is het mogelijk om kleine reparaties aan je auto zelf te doen. Denk hierbij aan het vervangen van de bougies of de remschijven. Deze onderdelen kan je gemakkelijk online bestellen, kijk bijvoorbeeld eens naar de online auto onderdelen van Bogijn. Dit bespaart je bovendien een bezoekje aan de garage, en dus veel geld!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *